Inlägg

Visar inlägg från juni, 2024

ON/off. Del 2.

Bild
Eskapism - eskapism (engelska escapism ’verklighetsflykt’, av escape ’fly’), flykt från verklighetens problem.  1   En person som framställer sin personlighet eller handlingar på ett sätt som personen har fantiserat om och som inte är reella, är en eskapist. Det man flyr till kan vara olika saker. En fysisk verklighetsflykt kan vara att åka på en resa. "[...] eskapism mer lögnaktig, fantasifull och kan ibland tolkas som ett sjukdomstillstånd." Alkohol och diverse drogers effekter kan också göra att man upplever att man slipper verkligheten för en stund. 2 "Lurar vi oss själva eller är viss verklighetsflykt en förutsättning för att orka med livet?" 3

"Tinderest", Reedsy Prompt Story

Bild
Tänkte att jag skulle ta och publicera följande novell på Reedsy för en tävling och en möjlighet att vinna 250$, men det visade sig att när jag väl lyckats skriva över 1200 ord på mindre än 24 timmar, att det tydligen kostade att ställa upp i tävlingen. Jag har inte den budgeten eller möjligheten att "slänga pengar i sjön", och kan inte gambla, även om jag själv tycker att storyn är rolig. Så ni får den i sin helhet på engelska här istället. Prompten för tävlingen var "Slow down: Start your story with a character canceling their plans."

Utveckling/Inveckling/Relativ avveckling.

Det här är ingen berättelse, det är ingen novell, det är ingen dikt. Det är väl knappt ens en essä, kanske ett kåseri eller är det helt enkelt bara flödesskrivning? Tankar som kommer och går? Ja, oavsett så har jag kommit till insikt med en hel del saker på sistone och min lilla klagomur är denna.

ON/off. Del 1.

"The Jolly Joker", ett blått jokerkort låg på backen. Alldeles framför dörren. Det kunde ha varit slängt eller tappat där.  Det var dock mest troligt placerat. En blå joker, en klassisk narr, som håller upp en hel kortlek mot en vit bakgrund, kantad av vad man bara kan beskriva som "post-apokalyptiska" stjärnor. Och så texten såklart. "The Jolly Joker".