Dag 5.



Det är svårt att säga vad som är mest skrämmande, Corona och Covid-19s framfart, folks ignorans och teorier eller alla effekter vi ännu inte sett eller upplevt.

Och så blev det torsdag. Den svartaste dagen på börsen på årtionden, där chocken igenom hela världen var tvåsiffriga sänkningar efter att beslut om gränsstängningar, inställda flyg och förbud för vissa nationaliteter att vistas på vissa ställen.

Nu stängs restauranger, barer, caféer, alla kulturella samlingsplatser samt all detaljhandel som inte direkt har med mat, farmakologi eller förnödenheter och nödvändigheter att göra. Rykten börjar även florera mellan de som stänger att det kommer att bli fullskalig karantän med sanktioner för de som karantänbryter, senare på dagen kommer även det beskedet via pressen och medier.

Medierna har dock äntligen dragit ett positivt strå till stacken och inför statistiken på de som även blir botade och kurerade, för att inte bara vältra sig i dödsfall och smittade.

"Contagion" visas dock på bästa sändningstid och är så oansvarigt och vårdslöst att gemene man låter fiktion och verklighet flyta ihop.

Vi mår fortsatt bra, ingen är smittad, vare sig vi närmsta eller kusiner eller dylikt, men nervositeten är påtaglig. Det blir sista gången vi får se vissa människor över en öl hemma hos oss. Men det visste vi inte just i det ögonblicket.

Förrän det blev fredag.


Fredrik Scheike

IG/Twitter: @fscheike // fb.com/FredrikScheikeActor

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

"Äntligen vardag!" - Petter Stordalen

Ögonblicken som stöpt mig. (del 3)